понедељак, 19. март 2012.

Uskoro subvencioni krediti za zamenu spoljasnje stolarije

Програмом за енергетску ефикасност, једна милијарда динара опредељена је за адаптацију објеката од јавног значаја - школа, домова здравља, културних објеката, спортских и других, а 300 милиона за субвенционисане кредите које ће грађани подизати код пословних банака.
Министарство ће већ почетком следеће седмице моћи да рапише и јавни позив за бесповратна средства намењена локалним самоуправама.
Бесповратна средства ће се користити за разне радове - постављање термоизолације и спољашње столарије, замену котловских постројења, набавку пећи и котлова на биомасу, уградња топлотних пумпи...
Тај новац ће моћи да користе јединице локалне самоуправе и правна лица чији је оснивач република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе (државна предузећа).
Што се тиче унапређења енергетске ефикасности стамбених објеката грађани ће моћи да подигну субвенционисани кредит код којег ће део од укупне камате плаћати држава, за адаптацију кућа у којима живе у циљу уштеде енергије и смањења трошков, - постављање термоизолације и спољашње столарије, замену котловских постројења, набавку пећи и котлова на биомасу, уградња топлотних пумпи....

Izor Dnevnik

Нема коментара:

Постави коментар