среда, 4. април 2012.

PROZORI ALUMINIJUM DRVO

TiM u svojoj ponudi ima ovaj ekskluzivni, visokokvalitetni proizvod aluminijum - drvo . U pitanju je aluminijumski profil sa termo prekinutim mostom Alumil koji statički nosi prozor a sa unutrašnje strane hrastov drveni profil od drveta najkvalitetnijeg slavonskoh hrasta ili od raznih vrsta egzoticnog drveta kao sto su (jatoba,kempas,orah i dr). Firma TiM je jedna od rethih firmi koje u sopstvenoj proizvodnji realizuje kompletan proizvod aluminujum – drvo, pošto ima i odvojeni pogon za obradu drveta i lakirnicu. TiM-ov prozor je jedinstven jer se drvo spaja pod uglom od 90 stepeni tako što se vrši uz-ubljivanjem jedne strane u drugu čime ste postiže najbolja čvrstoća nastavka kao i lepši finalni izgled. Boja drveta odnosno boja bajca može da se uskladjuje prema enterijeru (parketu, nameštaju i sl.). Aluminijum se može bojiti plastifikacijom ili eloksažom. Zaptivanje se obezbeđuje EPDM zaptivnim gumama različitih profila i u više zona. Stakla mogu biti u više varijanti dvoslojno 4+20+4, ili troslojno 4+9+4+9+4 mm gde je standard unutrašnje nisko-emisiono (low-E) .Okov je visokog kvaliteta RO-TO,GU ili SIGENIJA. Standard pri ugradnji eslinger roletname je motor sa i bez daljinske komande (SOMFY).
Montaža se vrši iskljčivo suvim postupkom, preko slepog štoka-čeličnih kutija 20x30x2 mm. Sobzirom na system spajanja aluminijumskih I drvenih profila kao I slepih štokova moguća je parcijalna montaža kako ne bi dolazilo do oštećenja drvenih profila koji se mogu postavljati pre lakiranja parketa
Profil aluminijum - drvo može se naći u svim bojama drveta, a aluminijum na koji se boja nanosi plastifikacijom ili eloksažom boji se po nijansama iz RAL karte.

Tehničke karakteristike ALUMIL M23000 Forestal

. dubina profila rama 90 mm
. dubina profila krila 111 mm
. minimalna vidna širina 117 mm
. minimalna vidna širina "T" profila 78 mm
. nosivost mehanizma na krilu ≥ 130 kg
. debljina stakla ≥ 32 mm
. zastakljivanje Aluseal 3 sistem
. vrsta toplotne izolacije - 24mm poliamid

Svojstva ALUMIL M23000 Forestal

. toplotna izolacija - EN ISO 10077-2 Uf=2,1 W/m2K
. vazdušna nepropusnost - EN 12207 - Class 4
. vodo-nepropusnost - EN 12208 - Class A8
. otpornost na pritisak vetra - EN 12210 - Class C2
. bezbednost ENV 1627 - ENV 1630 WKIII
 

Neki od objekat sa prozorima Alu Drvo firme TiM













Нема коментара:

Постави коментар